top of page

לאט

  • יעל מינץ
  • 24 בינו׳ 2019
  • זמן קריאה 2 דקות

ניסיתם פעם לדבר לאט יותר? איך זה משפיע על הדיבור? תנסו ממש עכשיו לקרוא את הפוסט ל..א..ט י..ו..ת..ר

עכשיו בואו ננסה את זה על המזרן, תתרגלו לאט, אל תמהרו, שימו לב. בורקשאסאנה (תנוחת העץ) הכנסו לתנוחה מתוך מודעות, לאט. זה כנראה יגרום לכם להפעיל את כף הרגל, את השרירים של הרגל, אתם תשימו לב שאתם נועלים את הברך ותשחררו אותה, וכדי לייצב את האגן באופן מודע אתם תכניסו את הבטן, תאספו את רצפת האגן, תפעילו את שרירי היציבה, וכשתרימו את הידיים תשימו לב שהכתפיים מתרוממות ותרפו אותן. פתאום יותר קל להשאר בתנוחה, נכון? והיא גם מחזקת יותר כי הגוף עובד. עכשיו שחררו את הרגל לאט לאט, כופפו את הברך של הרגל העומדת, ובתנועה איטית קחו את הרגל השניה בצעד גדול אחורה, הניחו את הבהונות ולאט את כל כף הרגל (העקב משוחרר). בשאיפה הרימו את הזרועות, פתחו את החזה, הרחיקו את הכתפיים מהאוזניים, והנה אתם בתנוחת הלוחם.

החיים של היום גורמים לנו למהר - אנחנו ממהרים לקום בבוקר, ממהרים להספיק לצאת לפני הפקקים, לפגישה הבאה, לצאת בזמן כדי לקחת את הילדים מהגן, להספיק לעשות קניות לפני הסופ״ש... ממהרים לענות כדי שלא נשכח מה רצינו להגיד, ואז בד״כ אומרים את הדבר הלא נכון.

כשאנחנו מאטים את הקצב אנחנו שמים לב ליותר פרטים: התנועה -בין אם זו זו של הפה בזמן הדיבור, של הרגליים בזמן ההליכה, או של הגוף בזמן התרגול - הופכת למודעת יותר. השרירים עובדים יותר כי אנחנו לא זורקים את הרגל קדימה בהליכה, הדיבור נעשה ברור יותר, פתאום אנחנו לא בולעים מילים, התרגול מחזק יותר כי המודעות מגיעה לכל מקום, פתאום אנחנו שמים לב מה אנחנו עושים ולא פועלים ״על אוטומט״.

כשאנחנו לא פועלים ״על אוטומט״, מתוך כח האינרציה ובלי לחשוב, אנחנו שולטים יותר במה שאנחנו עושים, בשרירים שלנו כשזה על המזרן, במילים ובתגובות שלנו בסיטואציות שונות בחיים.

כשאנחנו עושים את הדברים לאט יותר אנחנו מודעים יותר לפעולה האוטומטית שהולכת לקרות, להשלכות שלה, וחושבים על זה מחדש, ואולי עושים את זה קצת אחרת.

אז בואו נאט רגע. לא משנה מה אנחנו עושים, בואו נאט את הקצב, נפסיק למהר, נתחיל לשים לב. אם אנחנו אוכלים, נאכל לאט יותר. אם אנחנו הולכים, נלך לאט יותר. אם אנחנו מצחצחים שיניים, נעשה את זה לאט יותר. אם אנחנו מתרגלים יוגה, נתרגל לאט יותר, אם אנחנו חושבים, נחשוב לאט יותר.

מוזמנים לתרגל איתי

לפרטים והרשמה: 054.5833158

יעל מינץ, מורה ומטפלת ביוגה תרפיה

נכתב במקור לעמוד הפייסבוק שלי: http://bit.ly/2VlL9F2


 
 
 

Comentarios


דברו איתי

mintz.yael@gmail.com054.5833158

UJJAYI Therapy - יוגה תרפיה, טיפול מדיטטיבי, ארומתרפיה

UJJAYI Studio - סטודיו ליוגה ומדיטציה בנהריה

©2022 BY Yael Mintz. All rights reserved.

bottom of page