איך מצאתי את עצמי בתנוחת הגמל לפני שבע בבוקר?
- יעל מינץ
- 14 בינו׳ 2019
- זמן קריאה 1 דקות
קמתי הבוקר עם גב תפוס, כזה שמנע ממני לזוז, אז התחלתי להניע אותו כדי לשחרר. בהתחלה פשוט עמדתי והנעתי את האגן במעגלים, קצת כמו שעושים בהריון, למי שמכירה. אח״כ נשכבתי על המזרן, תרגלתי קצת פיתולים, לקחתי את הברכיים אלי והנעתי אותן מצד לצד, מתחתי את הרגליים, כי האמסטרינגז קצרים מושכים את הגב התחתון.. המשכתי בישיבה, חצי לוטוס, ישיבה שמאוד משחררת את הגב התחתון, שוב מתיחות קצת של הרגליים בג׳אנושירשאסאנה, פיתולים, עמידת שש עם הקשתה ועיגול של הגב, בעזרת שרירי הבטן כמובן.. וככה המשכתי והמשכתי.
זה נשמע המון, וזה לא הכל, אבל פשוט הקשבתי לגוף ועשיתי מה שהוא ביקש תוך כדי תשומת לב. שמתי לב למתיחה, עד איפה היא מגיעה, כיווצתי ישבנים ובטן כדי לשמור על הגב וסיימתי באוסטראסאנה. לא האמנתי שאצליח להגיע לתנוחה המלאה אבל הצלחתי כי הגב היה כבר משוחרר.
אוסטראסאנה היא תנוחה שחשוב לתרגל באופן בטוח. אחת הדרכים שאני אוהבת לתרגל בה היא הצמדת הירכיים אל הקיר, ככה אני בטוחה שהתנוחה נשארת בשליטה, הרגליים עובדות ואני לא נשמטת אלא מחזיקה את עצמי בעזרת השרירים, וכל זה אחרי הכנה כמובן, כי הגוף, בעיקר על הבוקר, די קשוח ופחות גמיש, אז צריך להכין אותו טוב טוב לתרגול.
בכל תרגול חשוב לשים לב מאיפה אנחנו מתחילים ולאן אנחנו מגיעים בסוף, לא בשביל לעשות תחרות עם אף אחד, וגם לא עם עצמנו, אלא בשביל להיות מודעים ליכולות של הגוף, לחשיבות של ההכנה, לרגעים שבהם הגוף קשה ולמה שגורם לו להרפות ולהשתחרר.
אגב, הגב לא תפוס לי יותר 🐪
מוזמנים ומוזמנות לשיעורים שלי
לפרטים והרשמה: 054.5833158
יעל מינץ, מורה ומטפלת ביוגה תרפיה
נכתב במקור לעמוד הפייסבוק שלי: http://bit.ly/2Gyc5cj

Comments