top of page

קומבקה

  • יעל מינץ
  • 29 בנוב׳ 2018
  • זמן קריאה 2 דקות

קומבקה. ההפסקה שבין הנשיפה לשאיפה, וזו שבין השאיפה לנשיפה.

הרגע שבו הריאות מתרוקנות מאויר ועדיין לא מרגישות צורך להתמלא בו בחזרה, והרגע שבו הריאות מלאות באויר ועוד לא מרגישות צורך להתרוקן. שני רגעים קסומים, כשאנחנו רגועים הם ארוכים באופן טבעי.

אנטר קומבקה, השהייה שבין השאיפה לנשיפה, הרגע שבו הריאות מלאות, החזה נפוח, הסרעפת מתוחה כלפי מטה, האיברים הפנימיים צמודים ולחוצים אחד אל השני ומנפחים את הבטן, שאם רק ניתן לה, תתנפח כמו בלון, כמו בטן של אישה בהריון מתקדם, וכל זה ללא מאמץ בכלל. הרגע שבו האויר מוחזק בפנים ללא כוונה לצאת.

החזקת האויר נחשבת לבריאה כי הגוף מצליח להפיק יותר תועלת מהאויר שנכנס. אין תחלופת אויר בזמן החזקת האויר ולכן מתחילים תהליכי חימצון בגוף. רמת החמצן בדם יורדת והמח שמרגיש את זה מושך אליו יותר דם, רמת החמצן במח יורדת מעט והנימים במח מתרחבים כדי לקבל את אספקת הדם המוגדלת. כל זה מגביר ומיטיב עם זרימת הדם בגוף (כל עוד זה נעשה בצורה מבוקרת ולזמן קצר, הפסקת נשימה לזמן ארוך מסוכנת כמובן).

בהאיה קומבקה, השהייה שלפני הכנסת האויר, הרגע שבו הריאות מרגישות ריקות (הן לא באמת ריקות לגמרי, לפחות 20% מהן תמיד מלא), הסרעפת לוחצת אותן למעלה, הבטן שוקעת לפחות קצת, במיוחד אם אנחנו שוכבים, האיברים הפנימיים מרווחים, והגוף עדיין לא מרגיש צורך לחדש את האויר. שהייה שהיא מנוחה של הגוף, מנוחה של המיינד, סוג של ציפיה לקריאה לשאיפה שהולכת להגיע באופן טבעי, כי שאיפה היא פעולה אוטומטית של הגוף.

השהייה שאחרי הוצאת האויר עוזרת לריכוז ויש מי שאומר שגם לעצירות ומצבים לא נוחים אחרים במערכת העיכול, אולי בגלל ששרירי הבטן נחים שם ואין לחץ על האיברים שקשורים בעיכול, אולי בגלל שהמיינד נח שם ונותן לגוף להרפות. תנסו להשאר שם עוד קצת, בלי לחשוב יותר מידי, פשוט לשהות, זה כל כך נעים שלפעמים לא בא לי שזה יגמר.

🔹🔹🔹

שימו ♥️: פראנהיאמה, טכניקות הנשימה היוגיות לא מתאימות לכל אחד וצריכות להיות מתורגלות בהשגחת מורה מיומן, בעיקר במצבים בריאותיים לא יציבים שקשורים במערכת הלב, הדם והנשימה, ובמצבים נפשיים של דיכאון, חרדות, והפרעות נפשיות אחרות. עבודה עם הנשימה יכולה להועיל בכל אחד מהמצבים האלה אך היא צריכה להיות שונה בכל אחד מהם בהתאם למצב האישי, ואם היא לא מתורגלת נכון יכולה להחמיר את המצב הקיים.

מקורות: http://www.yogamag.net/archives/1983/ajan83/physpran.shtml Light on pranayama, B.K.S Iyengar

נכתב במקור לעמוד הפייסבוק שלי: http://bit.ly/2GwJ40G

Photo by Stefano Zocca on Unsplash


 
 
 

Comments


דברו איתי

mintz.yael@gmail.com054.5833158

UJJAYI Therapy - יוגה תרפיה, טיפול מדיטטיבי, ארומתרפיה

UJJAYI Studio - סטודיו ליוגה ומדיטציה בנהריה

©2022 BY Yael Mintz. All rights reserved.

bottom of page