על הקשבה ותרגול: שימוש במוסיקה ככלי לכינוס חושים.
- יעל מינץ
- 28 ביוני 2018
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 31 בדצמ׳ 2019

תמיד התחברתי למוסיקה וצלילים. חוש השמיעה אצלי מפותח ואני תמיד נמשכת קודם כל לאיך שהדברים נשמעים, איך אנחנו מפרשים אותם ואיך הם משפיעים עלינו. בכל מה שנוגע ליוגה, פרט לצ׳אנטים ומנטרות, אני משתדלת להקשיב לגוף, אבל לפעמים אני משתמשת במוסיקה או בצלילים הסביבתיים כדי להתכנס לתוך עצמי.
המוסיקה, גם אם בווליום נמוך, יוצרת מסך ביני לבין הסביבה, בין הפנים שלי, המקום שבו אני מתחברת לעצמי, לבין הרעש הסביבתי שמסיח את דעתי.
היום בתרגול זה הורגש במיוחד. תרגלתי בסלון כשהמרפסת שפונה לכביש פתוחה לרווחה כדי להרגיש את האויר. שמתי לי מוסיקת רקע בעוצמה נמוכה, כי הבן שלי ישן, והתיישבתי לתרגל. אני גרה בקומה ראשונה ומייד כשהתחלתי לתרגל השכן שלידי נזכר שהוא צריך לנהל שיחה עם מישהו שעמד למטה בכניסה לבינין, מתחת למרפסת שלי, מיד אח״כ עברה שם משאית. לאחר כדקה, הצלחתי להתמקד במוזיקת הרקע החלשה והרגשתי איך הווליום מתגבר. עוצמת המוסיקה לא התגברה, כמובן, אבל הצלחתי להתרכז בה באופן שגרם לי לשמוע אותה במקום את הדיבורים בחוץ. הדיבורים בחוץ נעלמו כמעט לגמרי.
אחרי שהצלחתי להתמקד במוסיקה התחלתי להעביר את תשומת הלב לגוף. שמתי לב לאיך אני מרגישה, איך הגוף שלי מרגיש; שמתי לב איפה נח לי יותר ואיפה פחות, התחלתי להרגיש יציבה.
משם העברתי את תשומת הלב אל הנשימה. המוסיקה התגברה ועטפה אותי, לא שמעתי עוד את הדיבורים בחוץ, לא שמעתי עוד את המנגינה, הצלילים עטפו אותי בעודי מרוכזת בנשימה, מכונסת בעצמי. ישבתי כך דקות ארוכות, העברתי את ההקשבה לנשימה. זורמת, חלקה, הרגשתי אותה בכל הגוף.
כשההצלילים ממשיכים לעטוף אותי וליצור מסך ביני לבין העולם, עברתי לתרגול אסאנות. בכל תנוחה הרגשתי כל חלק וחלק בגוף שלי. הרגליים מתוחות, עצמות הישיבה מושכות אותי אחורה, הידיים מתוחות, חזקות, כפות הידיים פרושות על המזרן והראש משוחרר. המעבר מתנוחה אחת לשניה מלווה בתשומת לב, העברת משקל מודעת, השרירים עובדים, אני כבר בתוך עצמי, שום דבר לא יפריע לי יותר.
סיימתי את התרגול בשוואסנה, מרגישה את הגוף שלי רפוי. המוסיקה עוד מתנגנת ברקע ואני מתחילה לשמוע אותה שוב ולאט לאט נפתחת כלפי חוץ. השכן עוד מדבר עם החבר שלו בחוץ, עברה מעל לחצי שעה!) אבל אני כל כך שלווה שזה לא משנה.
מוזמנים לתרגל איתי, עם או בלי מוסיקה אך בהקשבה מלאה יעל מינץ, מורה ליוגה ומטפלת ביוגה תרפיה. טל. 054.5833158
הפוסט נכתב במקור לעמוד הפייסבוק שלי: http://bit.ly/2Gv3bey
Comentarios